Girls' Generation Discografy (Diskografia)

2007 - ROK DEBUTU

Girls' Generation prvýkrát debutovali v Južnej Kórei s piesňou Into The New World z ich debutového rovnomenného singel-albumu. Neskôr vydali svoj prvý album Girls' Generation, ktorý obsahuje 12 piesní. Texty piesní boli prispôsobené ich veku. Výsledkom toho sú aj songy Kissing You, Baby Baby či Ooh-La La! s taker rozprávkovou tematikou. Into The New World sa dá chápať ako doslovný debut skupiny. Vtedy teda prišli do sveta hudby, televízie a hlavne, sveta K-Popu.

           

Album bol úspešný, preto nasledovala jeho prebalená verzia s názvom Baby Baby a niesol aj 3 ďalšie bonusové skladby.
 

       

2008

Na začiatku roka 2008 začali propagovať ich druhý singel z albumu, Kissing You, ktorý dosiahol ich prvé K-Chart víťazstvo po dosiahnutí 1. pozície na KBS Music Bank vo februárovom grafe. Táto pieseň dosiahla #1 na troch hlavných televízných hudobných rebríčkoch - SBS Inkigayo, Mnet M! Countdown a KBS Music Bank.

V marci 2008, album bol prebalený a re-titulovaný ako Baby Baby. Vydaný bol teaser  pre song Baby Baby dňa 15. marca 2008. Digitálne bol vydaný 17. marca 2008. Skupina tiež propagovala Baby Baby na rôznych hudobných show ako Music Core, Inkigayo a M! Countdown v marci a apríli 2008. Propagácia bola uzatvorená 13. apríla 2008 na Inkigayo.

Počas skupinových aktivít, Jessica, Tiffany a Seohyun spolupracovali na mini-albume "Roommate" od Purple Communication. Mini-album bol pomenovaný Roommate: Emotional Band Aid a bol vydaný 1. decembra 2008. Pieseň s názvom Oppa Nappa bola vydaná pred albumom v apríli 2008. Prevedenie piesne bolo na SBS Inkigayo, KBS Music Bank a Mnet M! Countdown.

Neskôr v tomto roku 3 dievčatá vydali "Mabinogi" (It's Fantastic!) Spoločne ako ústrednú melódiu pre Nexonhri Mabinogi s Tiffany v hudobnom videu.

2009

26. decembra 2008 boli plagáty dievčat na kolieskových korčuliach vyvesené na rôznych miestach po celom Soule. Telefónne linky SM Entertainment boli zablokované. Dňa 29. decembra, vedenie uviedlo, že plagáty boli teaser plagáty a že skupina by čoskoro mala vydať ich prvé EP (mini-album), Gee, v januári 2009. 

Teaser video bolo vydané v januári 2009 a prvý singel Gee prepustený tesne po ňom. Gee trumfoval na Cyword hodinovom music chart v deň vydania. Pieseň tiež dosiahla 1. miesto na všetkých hlavných digitálnych hudobných rebríčkoch počas dvoch dní. Video zbieralo rekordy za zhliadnutia na GomTV v rámci dňa. Skupina začala svoj album podporovať v januári 2009 na MBC Show! Music Core, kde spievali nový singel Gee a skladbu Himnae (Way To Go) a ďalšie piesne z ich mini-albumu.

Z Gee sa stal fenomenálny hit, prekonanal rekord na Music Bank s deviatimi po sebe idúcimi víťazstvami a rovnako získal triple crown na SBS Inkigayo. Tromfol aj grafy MujikonMelOnMnet po dobu ôsmich po sebe idúcich týždňov, Dosirak graf po dobu sedmich týždňov, Muse graf po dobu šiestich týždňov a Baksu graf po dobu štyroch týždňov.

Neskôr toho roku ako skupina vydali svoje nové EP Tell Me Your Wish (Genie). Po ich krátkej prestávke SM Entertainment oznámilo, že skupina sa vráti s novým mini-albumom Marine Girl, ktorý sa nokoniec premenoval na Tell Me Your Wish (Genie), a bol plne vydaný digitálne dňa 22. júna 2009. Propagačná činnosť začala 26. júna 2009 na KBS Music Bank. Výkon bol nasledovaný comeback vystúpením na MBC Show! Music Core 27. a SBS Inkigayo 28. júna 2009. Fyzické uvoľnenie Genie bolo oneskorené, a mini-album bol vydaný o pár dní neskôr 29. júna 2009.

Dobyli rôzne hudobné stránky vrátane MelOn, Dosirak, Mnet a Bugs! a pieseň sa stala číslom jeden v týždenných grafoch v prvom júlovom týždni. Odhadom sa z neho predalo viac ako 50 000 kópií v jeho prvom týždni po uvoľnení (takmer dvojnásobok čísla z prvého týždenného predaja Gee), neobvyklý počin pre akúkoľvek kórejskú dievčenskú skupinu.

V novembri 2009 SM Entertainment oznámilo prvé skupinové turné Into The New World Tour. Vstupenky na turné išli do predaja 19. novembra a boli vypredané behom 3 minút. Turné odštartovalo v Soule na Olympic Park Stadium dňa 19. decembra a 20. decembra a pokračovalo v ďalších ázijských mestách vrátane Šanghaja. Neskôr bolo oznámené, že skupina bude mať dve "Encore" show vo februári 27. a 28. v roku 2010. 

2010 

Neskôr v januári SM Entertainment potvrdilo vydanie piesne Oh!, ktorá sa bude nachádzať na druhom štúdiovom albume, ktorý mal byť vydaný 28. januára. Singel Oh! bol digitálne vydaný 25. januára a MV bolo vydané o dva dni neskôr. Propagačné akcie začali 30. januára. Oh! tiež vyhral polročný K-Chart na Music Bank, vyšplhal sa na 1. miesto v Hantei albumovom diagrame predaja a tiež vyhral cenu "Najsledovanejšie video na YouTube v Kórei" do konca roka 2010. Bol tiež číslo jeden v Hong Kongu a v prvej desiatke na Taiwane a v Japonsku.

 

11. marca 2010 boli vydané fotky dievčat s temným konceptom nazvanom "Black SoShi". Teaser video bolo vydané 16. marca a oznamovalo comeback s najnovším singlom Run Devil Run, ktorý bol vydaný digitálne 17. marca.

 

V strede júna bolo oznámené, že skupina podpísala kontrakt v máji a začne spolupracovať pod japonskou nahrávacou spoločnosťou Universal Music a jej sesterskou Nayutawave pre svoje japonské reklamy a v septembri 2010 vydali svoj prvý japonský singel. Začala propagácia v Japonsku a Girls' Generation sa stali prvou dievčenskou kórejskou skupinou, ktorá sa dostala do TOP5 na grafoch Oricone.

Uprostred ich japonských aktivít sa skupina takisto podieľala na SMTown Live World Tour 10 po boku svojich labelmate z SM Entertainment 21. augusta v Soule na Jamsil Olympic Stadium. Nasledovali koncerty v Šanghaji, Los Angeles, Paríži a v Tokiu.

25. augusta skupina odohrala ich prvý koncert v Tokyo Ariake Colloseum. S počiatočnou kapacitou 10 000 fanúšikov, ale bolo ohlásené , že je to najviac navštevovaný koncert pre kórejského umelca v Japonsku. Avšak, v dôsledku vysokého počtu očakávaných účastníkov vedenie oznámilo, že koncert sa bude konať trikrát v rovnaký deň, aby sa prispôsobili veľkému množstvu fanúšikov. Skupina spievala päť svojich kórejských skladieb na každom z koncertov a celkový počet účastníkov na všetkých troch koncertov bol odhadnutý na najmenej 22 000. Prvýkrát bolo verejne predstavené oficiálne japonské video pre pieseň Genie, ktorého vydaniu predchádzal teaser vydaný niekoľko dní pred 20. augustom.

Ich japonský debutový singel Genie debutoval na piatom mieste v rovnaký deň jeho vydania na Oricon Daily Charts a neskôr postúpil na druhú pozíciu na denných grafoch a skupine zabezpečil štvrtú pozíciu na rebríčku Oricon Weekly Chart. Pieseň bola číslom jeden na grafe iTunes Japan a 20. októbra 2010, skupina vydala ich druhý japonský singel Gee.

Týždeň po vydaní ich japonského singlu skupina vydala svoj tretí kórejský mini-album Hoot dňa 27. októbra 2010 a  skladal sa z piatich skladieb. Video pre Hoot bolo prepustené 28. októbra. Girls' Generation začali svoje propagačné aktivity s comebackom na KBS Music Bank 29. októbra a neskôr v decembri toho roku vydali jeho japonskú verziu aj s japonským MV.

 

2011

 

Na začiatku roka 2011 skupina vydala novú pieseň s názvom Visual Dreams ako súčasť ich spolupráce s Intel procesory s Core Services v celej Ázii. Hudobné video Visual Dreams vyšlo 17. januára.

 

V druhej polovici januára bolo oznámené, že skupina sa bude vracať na japonskú scénu vydaním japosnkej verzie hitu Run Devil Run 25. januára 2011.

Dňa 8. marca SM Entertainment Japan aktualizovala svoje oficiálne webové stránky s informáciami o prepustení 3 japosnkého singlu Mr.Taxi/Run Devil Run, na ktorom sa nachádzala originálna nová japonská pieseň Mr.Taxi a oznámením ich prvého turné po Japonsku

SNSD Mr Taxi

Dňa 1. júna 2011 skupina vydala svoj ​​debutový štúdiový album Girls' Generation. Album bol propagovaný prostredníctvom ich prvého japonského turné - 1st Japan Arena Tour, ktoré začalo v Osake 31. mája. Album bol označený PLATINUM  (250 000) predaných kusov Asociáciou nahrávacieho priemyslu Japonska 14. júna 2011, čím sa stali 5. kórejským umelcom po S.E.S, BoA, TVXQ a KARA. Girls' Generation bol potom certifikovaný Double Platinum (500 000) predaných kusov dňa 8. júla 2011. Do konca roka 2011 sa z albumu predalo cez 728.000 kópií. Album bol prebalený a nazvaný The Boys 28. decembra 2011. Je to ich najúspešnejší album doteraz certifikovaný ako Million od asociácie RIAJ.

26. septembra 2011 bol vydanný prvý teaser s Taeyeon pre propagáciu 3. kórejského albumu The Boys a až do 29. septembra boli vydávané teaser obrázky rôznych členiek. Prvý video teaser pre The Boys bol vydaný o polnoci 1. októbra 2011 prostredníctvom kanálu YouTube spoločnosti SM Entertainment.

Dievčatá potom podpísali zmluvu s Universal Music Group, aby mohli debutovať aj v USA pod Interscope Records. The Boys bol pôvodne naplánovaný na vydanie cez iTunes a na rôznych hudobných internetových stránkach v Ázii, vrátane Kórey 5. októbra 2011, ale 30. septembra bolo rozhodnuté, že vydanie albumu bude odložné, aby bol album vydaný celosvetovo. Dňa 10. októbra bolo potvrdené, že album bude vydaný 19. októbra 2011 a comeback vystúpenie sa bude konať na KBS Music Bank 21. októbra 2011. 

Titulná skladba The Boys, na ktorej sa podieľala Tiffany s producentom Teddym Rileym, bola vydaná v kórejskej, anglickej  a nakoniec aj v japonskej verzii. Počas niekoľkých minút po vydaní The Boys, titulný song dosiahol all-kill status na všetkých hlavných on-line aj off-line hudobných rebríčkoch v Kórei. Dostala sa do Top 100 a Top 30 na iTunes grafoch v USA a predalo sa cez 21 000 kópií. Stal sa jedným z najpredávanejších K-pop songov, v tej dobe, v Spojených štátoch. Albumu sa predálo 227 994 kópií počas dvanástich dní v Južnej Kórei a stal sa najpredávanejším albumom v októbri a tretím najpredávanejším albumom v roku 2011. Do konca decembra sa z neho predalo ďalších 150 000 kópií.

Skupina sa tiež podieľala na vianočnom albume umelcov z SM Entertainmernt, na ktorom sa nachádza aj pieseň Diamond, ktorú spievajú len Girls' Generation a ktorá bola vydaná aj s albumom 13. decembra 2011.

Dňa 7. decembra 2011 bolo oznámené, že dievčatá vydajú prebalenú verziu ich debutového japonského albumu Girls' Generation, ktorý zahŕňal japonskú verziu piesne The Boys a remixované verzie songov The Great Escape, Bad Girl a Mr.Taxi. Tiež obsahoval novú pieseň, baladu Time Machine, a bol vydaný 28. decembra 2011.

2012

 

Dňa 24. februára 2012 bol vydaný teaser pre ich japonský digitálny singel Time Machine, ku ktorému neskôr vyšlo aj MV.

V apríli 2012 bol oznámený vznik Girls' Generation - TTS, prvej podskupiny Girls' Generation zloženej z Taeyeon, Tiffany a Seohyun. Podskupina vydala svoj prvý mini-album Twinkle dňa 2. mája 2012. Vpriebehu mesiaca sa konali propagácie a Twinkle navyše debutoval  na 126. mieste v rebríčku Billboard 200, čo bol najvyššie umiestnený K-Popový album na grafe v tej dobe. V júli 2012 sa z albumu sa predalo 140 000 kópií v Kórei a ďalších 24 000 kópií v zahraničí. 

30. apríla, týždeň pred jeho premiérou, bola vydaná ústredná melódia Dear My Family pre autobiohrafický film SM Entertainment "I AM", na ktorej naspievaní sa podieľala aj Taeyeon. Tiež bol vydaný aj videoklip, ktorý obsahoval zábery z koncertov a zákulisia umelcov SM Entertainment.

29. mája 2012 bolvydaný teaser pre nový japonský singel PAPARAZZI. Potom nasledovalo postupné vydanie piatich verzií MV k tejto piesni.

10. augusta 2012 sa skupina pripravovala na uvoľnenie videografie Blu-ray/DVD s názvom "Girls' Generation Complete Video Collection". O dva týždne neskôr, 29. augusta, skupina ohlásila, že sa chystá 2nd Japan Arena Tour 2013 a následne na to 4. septembra 2012 vydali oficiálne video pre singel All My Love Is For You z druhého japonského štúdiového albumu a predstavili aj japonskú verziu piesne Oh! aj s videoklipom. 14. septembra 2012 bodovali na Oricon a ich "Complete Video Collection" na Oricon dosiahlo 1. miesto v kategórii DVD a Blu-Ray.

Na druhom japonskom albume nazvanom Girls' Generation II. ~Girls & Peace ~, ktorý bol vydaný 28. novembra 2012, sa nachádza aj singel Flower Power, ku ktorému vydali MV a ktorý dosiahol 6. priečku na Japan Hot 100. Z Girls' Generation  II. ~Girls & Peace~ sa v 1. týždni predaja predalo 116 963 kópií, a tak dosiahol 3. miesto na Oricon Weekly Chart a bol označený ako "Platinum" od asociácie RIAJ.

Jessica spolu so sestrou Krystal aj členom skupiny EXO, Krisom, naspievali pieseň Say Yes, pre film Make Your Move a Girls' Generation preň naspievali pieseň Cheap Creeper. Jedná sa o Hollywoodsky film, v ktorom hrá ich labelmate z SM - sólová speváčka BoA.

16. októbra 2012 sa Hyoyeon a Jessica zapojili do hudobnej propagačnej kampane pre automobilku Hyundai  pre  jej  "Premium Younique Lifestyle" zákazníkov.  Jessicina pieseň My Lifestyle bola vydaná 18. októbra 2012. Hyoyeon spolu s Eunhyukom zo Super Junior, Henrym zo Super Junior M, Taeminom zo SHINee, Kaiom z EXO-K a Luhanom z EXO-M vydali 31. októbra 2012 elektrosong Maxstep.

 

2013

 

16. novembra 2012, bolo oznámené, že sa skupina pripravuje na kórejskej comeback v roku 2013. Nasledujúci mesiac, 11. decembra 2012, zástupca SM Entertainment uviedol, že skupina je v konečnej fáze prípravy ich štvrtého albumu. Tiež televízna stanica MBC venovala ich návratu v januári 2013 celú show, ktorá bola nazvaná Romantic Fantasy. 20. decembra 2012 SM Entertainment vydalo teaser obrázok obsahujúci dátum "2012. 12. 21 10 hod" pod názvom skupiny, obklopeným národnými kvetinami Kórey - ružou Sharon na Twitteri. Skupina vtedy vydala MV k piesni Dancing Queen, remake verziu piesne Merci od speváčky Duffy, dňa 21. decembra 2012. Na konci MV sa nachádza teaser video pre MV piesne I Got A Boy. Neskôr bol vydaný aj ďalší teaser a 4. kórejský album I Got a Boy bol vydaný dňa 2. januára 2013.

 

Skupina vydala svoj ​​siedmy japonský singel LOVE&GIRLS 19. júna 2013. Podľa Oricon Daily Chart singel odštartoval svoju trať na 6. mieste a o deň neskôr sa prebojoval na 4. miesto. Singlu sa predalo 42 796 fyzických kópií v jeho prvom týždni predaja a dostal sa na 4. miesto v Oricon Weekly Chart. 2000 ľudí tancujúcich v MV sú skutoční SONEs v Japonsku.

Pôvodne malo byť vydané MV pre pieseň Beep Beep, ale z toho bola vydaná iba krátka verzia (neskôr full verzia), no nakoniec bolo prepustené MV pre LOVE&GIRLS spolu s druhým singlom Lingua Franca.

Neskôr vydali svoj ôsmy japonský singel Galaxy Supernova 18. septembra 2013 spolu s "Girl's Generation 2nd Japan Tour - Girls&Peace"  na DVD a Blu-ray. Podľa Oricon singel dosiahol 1. miesto  v deň vydania na Oricon Daily Single, zatiaľ čo 2nd Japan Tour  dosiahlo tiež 1. miesto 18. septembra na Oricon Daily DVD Chart. Po prvom týždni po vydaní sa Galaxy Supernova sa podarilo predať 50.793 fyzických kópií, zatiaľ čo z DVD a Blu-ray sa predalo celkovo 53 256 kópií. Dievčatá sa stali pomocou Galaxy Supernova tvárami značky Samantha Thavasa, v ktorej džínsoch tancujú aj v MV. Singel bol vydaný spoločne s ďalším singlom Do the Catwalk.

Skupina vydala svoj deviaty japonský singel My Oh My dňa 5.11.2013 a SM Entertainment spoločne so Sone Japan potvrdili  vydanie nového 3. japonského albumu, ktorého dátum vydanie bol stanovený na 11. decembra 2013. Niesol názov Love & Peace a pieseň My Oh My je v albume zahrnutá.

 

2014

 
3. februára SM Entertainment oznámilo, že urobí zmeny v členoch svojej projektovej skupiny S.M. The Ballad. Jednou z nových členov sa stala Taeyeon, ktorá naspievala s členom skupiny SHINee, Jonghyunom, duet, pieseň menom Breath v kórejskej verzii a dočkala sa aj svojej prvej piesne, ktorá nebola určená pre najeký film či seriál, pieseň s názvom Set Me Free.
Baladu Breath propagovali aj na týždenných hudobných show a pemiéru mali na Mnet M! Countdown dňa 13. februára.
 
 
10. februára SM Entertainment vydalo názov, dátum aj videoukážku pre ich comeback ako Girls' Generation. Ich 4. mini-album Mr.Mr. s rovnomennou titulnou skladbou mal byť vydaný 24. februára, pričom 19. februára malo byť vydané MV. Tieto plány však postihla nehoda 13. februára spojená so stratou dát videa, čo viedlo k vymazaniu a strateniu častí videa. Dievčatá boli nútené video natočiť znova a celé plány sa posunuli o 2 týždne. Mini-album bol vydaný 24. februára digitálne a dosiahol "all-kill" a triumfol rebríčky iTunes po celom svete. 27. februára bol vydaný fyzicky a MV bolo vydané 28.. MV dosiahlo za necelý mesiac 10 miliónov zhliadnutí na YouTube a stali sa tak prvou K-popovou skupinou, ktorej sa to podarilo v roku 2014. Premiéru propagácie odštartovali 6. marca na Mnet M! Countdown. 
Mini-album obsahoval 6 piesní, fotoknihu, plagát, 9 kartičiek a jednu z troch sérií deviatich nálepiek.
 
 

Po úspešnej propagácii mini-albumu Mr.Mr. sa Girls' Generation vrátili do Japonska, aby tam odštartovali svoje 3. japonské turné nazvané Girls' Generation 3rd Japan Arena Tour - Love & Peace, ktoré započali v apríli vo Fukuoke. 

23. júla skupina vydala svoj prvý japonský výberový album The Best, ktorý obsahoval najväčšie ich japonské hity a 2 bonusové skladby - japonskú verziu piesne Mr.Mr. a novú pieseň, baladu Indestructible. Album tiež zahŕňal aj novú pieseň Show Girls. Neskôr bola vydaná skladba Chain Reaction, ktorá už bola zahrnutá na prebalenej verzii albumu aj s novou piesňou, baladou DIVINE, ku ktorej boli vydané aj dve MV, Story Version a Girls' Generation Version. Po ďalších úspechoch na Oricon sa Girls' Generation stali prvou nejaponskou dievčenskou skupinou, ktorá svoje tri štúdiové albumy umiestnila na 1. miesto v Oricon Weekly Chart. Boli to albumy The Best, Love & Peace a Girls' Generation.

V septembri sa Girls' Generation sa stali prvou K-Popovou skupinou, ktorej tri oficiálne MV dosiahli na YouTube hranicu 100 miliónov zhliadnutí. Ide o MV Gee, I Got a Boy a The Boys, pričom piesni I Got A Boy sa v tomto podaril rekord, keďže dosiahnutie tejto métu mu trvalo len cca rok.

V auguste prichádza ďalšie prekvapenie v podobe oznámenia comebacku podskupiny TaeTiSeo (TTS) v septembri. Nový a v poradí už druhý mini-album s názvom Holler bol vydaný 16. septembra, ale ešte pred jeho vydaním 13. septembra bola vydaná jedna jeho skladba, balada s názvom Whisper, ktorej sa aj bez MV podarilo dosiahnuť status all-kill. MV piesne Holler vyšlo tiež 16. septembra a samotný mini-album bol ešte úspešnejší ako ich prvý mini-album Twinkle. Na albume sa nachádza aj pieseň s názvom Only U, ktorú zložila sama Seohyun. Dievčatá mali tiež pre album v spolupráci s káblovou televíziou OnStyle vlastnú reality show The TaeTiSeo, ktorá zachytávala proces prípravy albumu a ich každodenný život.

30. septembra prišla dosť smutná správa. Jessica oznámila, že bola vylúčená zo skupiny a SM Entertainment potvrdilo, že Jessica už nebude členkou Girls' Generation kvôli vlastným plánom, ktoré sa nestotožňovali s plánmi Girls Generation. SM však naďalej riadi Jessicine plány a Jessica pod SM figuruje  ako sólová umelkyňa. Zvyšných 8 členiek bolo teda nútených svoj výročný koncert na oslavu 4. výročia od japonského debutu v Tokyo Dome dňa 9. decembra, na ktorom sa zúčastnilo okolo 50 000 fanúšikov, odohrať bez nej.

2015

13. februára vyšlo MV k piesni Shake That Brass od Amber z f(x). Pieseň s ňou naspievala Taeyeon. V MV sa taktiež objavila aj Hyoyeon.

Girls' Generation oznámili, že začiatkom roka 2015 plánujú vydať svoj nový a v poradí už 10. japonský singel

Dňa 10. apríla 2015 vydali dievčatá svoj elektro-dance singel Catch Me If You Can, a to okrem japonskej aj v kórejskej verzii.

V júli 2015 sa Girls' Generation vrátili na scénu s návykovým letným singlom Party. MV bolo vydané 7 júla a natáčalo sa na prekrásnej thajskej pláži Koh Samui. Okrem Party singel obsahoval aj pieseň Check a aj inštrumentálnu verziu piesne Party.

 

Súvisiaci obrázok

Party bol len prvým krokom k odštartovaniu najväčšej propagácii v histórii skupiny. V auguste bol vydaný ich 5. kórejský album Lion Heart, ktorý mal hneď 2 titulné skladby - Lion Heart a You Think. Obe skladby sa dočkali vlastného MV a boli aj propagované. Pieseň Lion Heart bola obrovským hitom a aj po ukončení propagácie s ňou Girls' Generation vyhrávali trofeje na hudobných show. Album bol vydaný vo verzii Lion Heart aj vo verzii You Think.

 

Začiatkom augusta bolo taktiež oznámené, že SM Entertainment a Jessica sa rozhodli ísť vlastnou cestou. Všetky zmluvy, ktoré ich spájali boli v pokoji anulované a Jessica sa ďalej naplno venuje svojej módnej značke BLANC & ECLARE.

v októbri sa Taeyeon konečne dočkala svojho sólového debutu. Vydala mini-album I, ktorý obsahuje 6 piesní. Album zožal veľký úspech. MV k titulnej skladbe I bolo vydané 7. októbra. Natáčalo sa v Aucklande na Novom Zélande.

Taeyeon sa taktiež dočkala série svojho sólového koncertu s názvom Taeyeon's Very Special Day. Prvý koncert z celkových 7 sa konal 23. októbra.

21. novembra dievčatá započali svoj dvojdňový kórejský koncert nazvaný Phantasia. Koncert sa konal 21. a 22. novembra v Olympic Park Gymnastic Gymnasiu v Soule. Neskôr sa s týmto koncertom pod názvom Phantasia in Japan premiestnili do Japonska, aby tam odštartovali svoje 4. japonské turné.

4. decembra uskutočnili svoj comeback dievčatá z TaeTiSeo s vianočný mini-albumom Dear Santa s rovnomennou titulnou skladbou, ktorá sa na albume nachádza okrem kórejskej aj v anglickej verzii. Na skladaní oboch sa podieľala Seohyun a výťažok z celého predaja albumu bol určený na dobročinné účely.

2016

Aj rok 2016 mala Taeyeon od začiatku nabitý. Spevák Crush si ju vybral, aby spolu s ním naspievala duet Don't Forget. K piesni vyšlo aj MV, no Taeyeon sa v ňom však neobjavila.

3. februára vydala Taeyeon nový singel album Rain. K jeho propagácii však nedošlo. Išlo o singel album z projektu SM Entertainment s názvom Station, v rámci ktorého vydá SM každý týždeň v roku 2016 nový singel. Singel album obsahuje titulnú pieseň Rain a B-side track je pieseň Secret.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt taeyeon rain

 

Svojho prvého sólového singlu sa v tomto roku dočkala aj Yoona, ktorá práve vďaka projektu STATION vydala singel Deoksugung Stonewall Walkaway v spolupráci s 10cm. Singel vyšiel 11. marca.

V máji fanúšikov potešila Tiffany, ktorá 11. mája vydala svoj prvý sólový mini-album I Just Wanna Dance spoločne s MV k rovnomennej titulnej piesni. Propagáciu odštartovala 12. mája na Mnet M! Countdown.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tiffany i just wanna dance

10. júna navyše vydala ďalší sólový singel Heartbreak Hotel, tentokrát pre projekt STATION a v spolupráci so spevákom a rapperom Simonom D.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt tiffany heartbreak hotel

O týždeň neskôr vydala svoj prvý sólový album aj Jessica. Ten jej s názvom With Love, J vyšiel 17. mája a za titulnú pieseň bola zvolená pieseň Fly ft. Fabolous. Okrem MV Fly vydala o deň neskôr aj MV k ďalšej piesni z albumu - balade Love Me The Same. Jessica takiež pár týždňov pred jeho vydaním podpísala zmluvu s agentúrou Coridel Entertainment, pod ktorou ho vydala. Navyše, sama napísala a sprodukovala 4 zo 6 piesní z albumu, vrátane tej titulnej.

Mesiac po Tiffany sa na scénu sólovo vrátila aj Taeyeon so svojím druhým mini albumom Why. Na albume nájdeme okrem rovnomennej titulnej piesne s letnou atmosférou aj duet s R&B spevákom Deanom, pieseň Starlight, ktorej MV vyšlo ako pre-release, aj duet s Hyoyeon, ktorým je pieseň Up & Down.

Súvisiaci obrázok

 

 

4. augusta vydala Yoona svoj čínsky digitálny mini album s názvom BLOSSOM ako poďakovanie fanúšikom za ich lásku a podporu, ktorá vzrástla s úspechom jej čínskeho seriálu God of War Zhao Yun.

5. augusta vydali Girls' Generation v rámci projektu STATION výročný singel Sailing (0805) pri príležitosti osláv svojho 9. výročia od kórejkého debutu. Text piesne napísala Sooyoung a ide o prekrásnu baladu, ktorá opisuje lásku, ktorá vznikla počas 9 rokov medzi dievčatami a SONES.

19. augusta uzrel svetlo sveta aj ďalší singel. Nesie názov Secret a je to duet Yuri a Seohyun pre projekt STATION v spolupráci so značkou Pantene, ktorej tvárami sa tieto dve členky stali.

Projekt STATION v auguste Girls' Generation doslova ovládli. Týždeň po Yuri a Seohyun sa na scéne predstavili Triple T, skupina v zložení Hyoyeon, Min (miss A) a Jo Kwon (2PM). V spolupráci s J.Y. Parkom (JYP) vydali singel z názvom Born to Be Wild. Pieseň dokonca aj propagovali. S propagáciou začali 25. augusta, deň pred vydaním singlu, na Mnet M! Countdown.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt triple t

1. novembra ako prekvapenie pre fanúšikov vydala Taeyeon nový digitálny singel s názvom 11:11. Ide o prekrásnu popovú baladu sprevádzanú akustickou gitarou o dievčati, ktoré spomína na sľub, ktorý si dala so svojím už bývalým priateľom v istý deň, keď hodiny ukazovali čas 11:11.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt taeyeon 11 11

 

2. decembra sa dočkala aj Hyoyeon a prostredníctvom projektu STATION vydala svoj debutový sólový singel Mystery

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt hyoyeon mystery album cover

 

Pár dní po vydaní Mystery potešila fanúšikov aj Tiffany, a to tak, že konečne vyšlo MV k piesni Don't Speak, na ktorej spolupracovala s Far East Movement (pieseň pochádza z ich albumu Identity) a King Chainom.

Sólový comeback so svojím 2. sólovým mini-albumom Wonderland uskutočnila 10. decembra Jessica. MV k rovnomennej titulnej skladbe vydala v rovnaký deň ako celý album, ktorý obsahuje celkom 6 piesní.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt jessica wonderland album cover

 

SM Entertainment v štvrtine decembra prezradila, ktorí z jej umelcov sa budú podieľať na poslednom singli z projektu STATION v roku 2016 - Sound of Your Heart. Z Girls' Generation to bola Sunny. Singel vyšiel 30. decembra 2016.

2017

Rok 2017 svojím sólovým debutom odštartovala Seohyun. Dňa 17. januára vydala svoj debutový sólový mini album s názvom Don't Say No, ktorý obsahuje 7 piesní vrátane duetu so spevákom Ericom Namom. Propagáciu svojho albumu Seohyun ukončila sólovým koncertom Love, Still, ktorý trval od 24. do 26. februára.
 
 
 
Mesiac po Seohyun sa 28. februára na scénu vrátila aj Taeyeon so svojím vôbec prvým štúdiovým albumom My Voice a titulnou skladbou FineMy Voice je zmes rôznych hudobných žánrov ako R&B, Soul, Dance, Rock a tešiť sa môžete aj na balady, ktoré sú v podaní Taeyeon vždy neuveriteľné. Bol vydaný v dvoch rôznych verziách - Fine a I Got Love - a obsahuje celkom 13 piesní, pričom pieseň Time to Walk Through Memories je exkluzívny cover rovnomennej piesne od Nell ako jedniná z nich nebude vydaná digitálne.
 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt taeyeon my voice deluxe
 
1. júna potešila fanúšikov, technicky tvojím debutovým, singlom Wannabe Hyoyeon. Tá v piesni predviedla štýl totálne odlišný od štýlu Girls' Generation a opäť dala vyniknúť jej tanečným schopnostiam.
 
 
Pri príležitosti osláv svojho 10. výročia od debutu vydali Girls' Generation 4. augusta nový 6. štúdiový album Holiday Night, ktorý mal dve titulné skladby - Holiday a All Night. Texty k Holiday pomohla zložiť Seohyun, ktorá je tiež autorkou ďalšej piesne, a to Sweet Talk. Yuri pre album zložila pieseň It's You.
 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt snsd holiday night
 
 
Jessica 10. výročie oslávila svojím 3. mini albumom My Decade. Titulnou skladbou albumu sa stala Summer Storm - pieseň o láske, ktorá sa udiala v jeden daždivý deň. Jessica sa osobne podieľala na otextovaní všetkých skladieb až na Love U.
 
Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt jessica my decade
 
Yoona 8. septembra vydala svoj 2. sólo singel pre projekt STATION. Pieseň When the Wind Blows (anglický názov You're My Star) je akustickou gitarovou baladou vhodnou na jesenné dni. . 

Po prvýkrát od svojho debutu sa Yoona podieľala aj na otextovaní piesne. Spieva v nej o spomienkach na milovaného človeka a okrem kórejskej bola vydaná aj v tej čínskej, ktorej taktiež náleží aj vlastné MV. 
 
 
9. októbra 2017 oznámili 3 členky - Tiffany, Sooyoung a Seohyun - svoj odchod zo skupiny, pričom Girls' Generation ako skupina zotrvá. Dievčatá sa rozhodli neobnoviť svoje zmluvy s SM Entertainment. Tiffany sa rozhodla vrátiť do USA a študovať herectvo a Sooyoung so Seohyun zostanú aktívne ako herečky. Viac sa dočítate v článku.